100% újrahasznosított műanyagból készült flakonok* = 100% ramazuri

Gyönyörű a világunk, ugye? Tele van káprázatos helyekkel és végtelen lehetőségekkel. Éppen ezért szeretnénk mi is megóvni a Földünket a jövő generációi, gyermekeink és unokáink számára. Mi a Babánál fontosnak tartjuk, hogy a környezetet kímélve állítsuk elő termékeinket, azok csomagolóanyagait újra és újra felhasználjuk, szem előtt tartva a fenntarthatóságot és a fenntartható fejlődést.

Hiszünk abban, hogy a ramazuri is lehet környezettudatos!

2022-től már nem csak a Baba samponos flakonok, de a 400 és 750 ml kiszerelésű tusfürdőink, habfürdőink és a 250 ml-es folyékony szappanjaink flakonjai* is 100% újrahasznosított műanyagból készülnek. Ezeknek a flakonoknak az előállítása nem igényel új fosszilis erőforrásokat, mivel szelektíven gyűjtött műanyaghulladékból készülnek. Éves szinten 356 tonnával csökken az új műanyag (ún. szűzműanyag) felhasználásunk azáltal, hogy újrahasznosított műanyagból készült flakonokra váltunk – ez körülbelül 71 afrikai elefánt súlyának felel meg! **

Ráadásul használatukkal a gyártás során a szén-dioxid- és vízfelhasználásunk is jelentősen csökken, ezáltal is kímélve a bolygónk élővilágát. Szeretnénk, ha együtt tehetnénk a környezetünk megóvásáért, hogy a ramazuri generációk múlva is mindig felhőtlenül vidám legyen. Te is szeretnél tenni az újonnan előállított műanyagok felhasználásának csökkentéséért? Akkor gyűjtsd szelektíven a műanyagot!

Fontos, hogy a szelektív hulladékgyűjtés esetén kövesd a helyi szabályokat, hiszen jelenleg nem mindent lehet újrahasznosítani. Éppen ezért érdemes megjegyezni, hogy mit dobhatunk a szelektív gyűjtőkbe. Budapesten jelenleg kizárólag ásványvizes és üdítős PET-palackok és azok lecsavart kupakjai, bizonyos típusú műanyag flakonok, műanyag szatyrok, fóliák, illetve kiöblített tejes-, és gyümölcsleves dobozok dobhatóak a műanyag hulladékok közül a sárga színű szelektív kukákba.

Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy csak megfelelő állapotban szabad kidobni a kiürült flakonokat, hogy a lehető legkönnyebben feldolgozható legyen a hulladék. A Baba tisztálkodószerek esetében a következőképpen járj el:

  1. Először is csavard le a kupakot a flakonról. Bár a flakont és a kupakot is dobhatod a szelektív hulladékgyűjtőbe, azért szükséges a szétválasztásuk, mert eltérő típusú műanyagból készülnek, így külön lesznek feldolgozva.
  2. A flakonokat öblítsd ki! A címkéket nem kell eltávolítani róluk.
  3. Már viheted is a sárga színű szelektív hulladékgyűjtőbe kedvenc Baba flakonodat és kupakodat.

Vidéken a szabályok ettől eltérhetnek, kérjük tájékozódj a helyi hulladékkezelőnél!

De mi is történik azután, hogy mi a műanyagot külön, szelektív kukába dobtuk? A szelektíven gyűjtött flakonok egy újrahasznosító központba kerülnek, ahol szétválogatják, majd felaprítják őket. Alapos tisztítás és fertőtlenítés után megolvasztják őket, és műanyag szemcsés pellet készül belőlük, amelyből előállíthatóak az új flakonok. Már folytatódhat is a családi móka az új megjelenésű, környezettudatosabb csomagolású Baba termékekkel.

*a kupak/pumpa kivételével
** a 2021-ben eladott 400 és 750 ml tusfürdők, habfürdők illetve pumpás folyékony szappanok mennyiségével és az afrikai elefántok esetén pedig 5 tonnás átlagsúllyal számolva