Unod az érzékenykedést? Az alábbiakban összefoglalunk számodra minden lényegeset, amit az érzékeny bőr ápolásáról tudni érdemes, és bemutatjuk az érzékeny bőrtípushoz illő Baba termékeket, például a Baba Natura tusfürdőket vagy a Baba Intenzív testápolót. 

Érdemes mindjárt az elején egy fontos tudnivalót tisztáznunk, amikor érzékeny bőrről beszélünk: az érzékenység magyarázata lehet irritáció és allergia is.  

Az irritációs reakciók fordulnak elő leggyakrabban, ezek egy termék használata után gyorsan kialakulnak, általában bőrpírral és viszketéssel járnak, de egyből elmúlnak, ha a reakciót kiváltó termék használatát abbahagyjuk.

Az allergiás reakciók az immunrendszer válaszai olyan anyagokra, amelyek egyébként mások számára ártalmatlanok. Az allergia lehet azonnali vagy késleltetett típusú, az utóbbi esetén a tünetek 24-72 órával azután jelentkeznek, hogy találkoztunk az allergén anyaggal. Allergiás reakciót szinte bármilyen természetes vagy mesterséges anyag okozhat – sajnos ez egyéni érzékenység kérdése.

Ezért fontos, hogy ha tudsz valamilyen allergiádról, vásárlás előtt ellenőrizd le a terméken található összetevőlistát! Szépségápolási termékeknél leginkább a tartósítószerek, a hajfestékek és az illatanyagok (parfümök) válthatnak ki irritációs vagy allergiás reakciót.
Az Európai Unióban forgalmazott kozmetikumoknak szigorú előírásoknak kell megfelelniük, a piacra helyezésük előtt meg kell győződni a biztonságosságukról. Így van ez a Baba termékek esetén is! Szakértőink számára a termékbiztonság elsődleges, ha bármilyen kétség merül fel ezzel kapcsolatban, a termék nem kerül forgalomba.
Ha a te bőröd is hajlamos az érzékenységre, akkor elsősorban a Baba Natura tusfürdőket ajánljuk neked rendszeres használatra. A Baba Natura tusfürdők természetes eredetű összetevőkkel teszik csodálatossá a mindennapi bőrápolást. Gyengéden tisztítják a bőrt, nem tartalmaznak mesterséges parfümöt és színezéket. Bőrgyógyászatilag tesztelt, bőrbarát formuláik segítenek csökkenteni az irritáció kialakulásának kockázatát. A bőröd gyengéd táplálásához a kamillás, a felfrissüléshez az uborkás, a hidratáláshoz pedig a micellás Baba Natura tusfürdőt válaszd! Érezd a természet ihlette tisztaságot!
Arról se feledkezz meg, hogy az érzékeny bőrnek különösen nagy szüksége van zuhanyzás vagy fürdés után ápolásra és hidratálásra! A Baba termékek közül erre a célra a Baba Intenzív testápolót ajánljuk, amelyet kifejezetten érzékeny bőrre fejlesztettünk. Gyengéd összetételével segít helyreállítani a bőr nedvességtartalmát akkor is, ha az nagyon száraz, enyhe illatával pedig finom hangulatot varázsol.