JPEG - Baba website new assets

Mennyire ismered a bőröd? És tudod, hogyan érdemes a száraz bőrt ápolni? Útmutatónkból megtudhatsz minden lényegeset, és azt is, hogy a közkedvelt lanolinos tusfürdőn vagy Baba Intenzív testápolón túl a Baba termékek közül melyikeket ajánljuk neked, ha száraz a bőrtípusod.

Noha ritkán gondolunk így rá, de bőrünk épp olyan létfontosságú, mint a szívünk vagy a tüdőnk. Mind közül ez a legnagyobb szervünk, súlya 10-12 kg, felülete 1,5-2 m2, és átlagosan 28 naponta megújul. Hitted volna? Bőrünk nem csak a fizikai sérülések ellen véd, de a benne található több mint 1 millió idegrost miatt rendkívül fontos érzékszerv is, illetve itt termelődik szervezetünkben a napfény hatására a D-vitamin. Ideális esetben víztartalma kb. 13%.

Persze, elsősorban nem az elmondottak miatt foglalkozunk vele annyit, hanem azért, mert rajta keresztül érintkezünk a világgal, és elsőként bőrünket látják meg belőlünk mások.

Ötféle bőrtípust különböztetünk meg:

Ideális bőrtípus: puha, finom tapintású, egészséges, egyenletes színű

Zsíros bőrtípus: túl aktív faggyútermelés, nagy pórusok, fényes felszín, aknés bőr, kevesebb ránc

Száraz bőrtípus: hámló, fakó, dehidratált, ráncok korai megjelenése

Vegyes bőrtípus: zsíros „T-zóna”, száraz orcák és hajvonal

Érzékeny bőrtípus: allergiás reakció a kozmetikumokra, piros foltok, sérült kapillárisok, érzékenység a napra

Ha a bőrtípusod száraz, a Baba Lanolin, Baba Kamilla, Baba Kakaóvaj, Baba Aloe Vera és Avokádó, Baba Shea-vaj és Narancsvirág tusfürdők közül válaszd ki a számodra leginkább kedveset! A száraz bőr ápolásáról még sok hasznosat megtudhatsz alábbi útmutatónkból is:

[Száraz bőr ápolása]

Persze a választás akkor a legnehezebb, ha a bőröd igazából nem igényel különleges figyelmet, hiszen az általánosan használható Baba tusfürdők kínálata bőséges!   

Igazodhatsz például az évszakok ritmusához a hozzájuk illő illatok alapján... Tavasszal például a gyöngyvirág vagy a magnólia finom hangulatával frissülhetsz. A nyári szellők a cseresznye, a zöldcitrom és menta, a görögdinnye, a kókusz és csillaggyümölcs vagy a bodza és rózsavíz lágy illatát hozhatják. Az ősz húrjának zsongásához a körte és barackvirág vagy a bodza és rózsavíz illik igazán, míg a zord telet a kakaóvaj vagy a kamilla és méz enyhítheti. 

Az is lehet, hogy aktuális hangulatodhoz választasz Baba tusfürdőt. Ha kényeztetnéd magad, a kakaóvajjal, a kamilla és mézzel vagy a magnóliával biztosan nem tévedsz. A reggeli felfrissüléshez vagy edzés után jöhet az aloe vera és avokádó, a zöldcitrom és menta vagy az üde cseresznye. Ha viszont másra sem vágysz egy nehéz nap után, mint egy kis kikapcsolódásra, próbáld ki a Baba Balatoni Láz, a Baba Karibi álom vagy a Baba Tündérkert tusfürdőt!

Praktikus szempontok alapján is dönthetsz. Ha az egész családra gondolsz, a családi kiszerelésű Baba Lanolin, a Baba Kamilla és méz vagy a Baba Kakaóvajas tusfürdő biztosan jó választás. A férfiaknak a Baba Tengeri ásvány, Baba Menta, Baba Vadszeder és Gyömbér vagy Baba Sport 2in1 tusfürdőt ajánljuk. Az önfeledt, könnymentes ramazurihoz a Baba Gyerek 2in1 gyümölcsillatú tusfürdő és sampon lehet a tuti társaság. (3 évesnél ifjabb csöppségek fürdetéséhez viszont csak kifejezetten babaápolási célú termékeket válasszunk!)