A különböző bőrpoblémák elkerülése érdekében elengedhetetlen bőrünk megfelelő és folyamatos ápolása. A száraz bőr az átlagosnál gazdagabb hidratálást igényel, különben nemcsak nem lesz szép, de akár fájdalmat is okozhat. Útmutatónkban segítünk közelebb kerülni bőrödhöz és megtalálni a számodra megfelelő terméket bőrápolási rutinod kialakításához.

Mindenekelőtt érdemes kicsit jobban megismerkednünk bőrünkkel. Talán bele sem gondolunk mi mindent rejt magában, lássunk róla néhány információt számokban:

  • Bőrünk a legnagyobb szervünk: súlya körülbelül 10-12 kg, felülete pedig 1,5-2 m2
  • Átlagosan 28 naponta újul meg
  • A fizikai sérülések elleni védelem mellett rendkívül fontos érzékszervünk is, több mint 1 millió idegrost található benne
  • Víztartalma ideális esetben körülbelül 13%
  • A napfény hatására itt termelődik szervezetünkben a D-vitamin

Testápolónk kiválasztása előtt bőrtípusunkkal is javasolt tisztában lenni. Átlagosan ötfélét különböztetünk meg, melyek a következőek:

  • Ideális bőrtípus: puha, finom tapintású, egészséges, egyenletes színű
  • Zsíros bőrtípus: túl aktív faggyútermelés, nagy pórusok, fényes felszín, aknés bőr, kevesebb ránc
  • Száraz bőrtípus: hámló, fakó, dehidratált, ráncok korai megjelenése
  • Vegyes bőrtípus: Száraz és zsíros bőrfelület is megjelenhet a testen. Jellemző a fényes, pattanásos bőr, nagyobbnak tűnő pórusok, miközben a bőr kivörösödhet, hámlás és érdesség jellemezheti
  • Érzékeny bőrtípus: védtelenebbé válik a kémiai anyagokkal szemben, gyakori az égő-csípő érzés, piros foltok, sérült kapillárisok, illetve jellemző az érzékenység a napra

Bőrünk szárazságához számos tényező hozzájárulhat, a genetikai és egészségügyi okokon túl például a bőr kidörzsölődése, a dohányzás, vagy akár lelki problémák, például a tartós stressz. Bőrünket kihívás elé állítja az időjárás is, leginkább télen, hiszen ilyenkor a nagy hideg, a központi fűtés, a szeles időjárás és a kinti-benti hőmérséklet közti különbség mind-mind megviselheti bőrünket. Ilyenkor azok is szembesülhetnek a száraz bőr kellemetlenségeivel, akik egyébként nem ebbe a bőrtípusba tartoznak.

És hogy miért is annyira fontos a száraz bőrrel törődni? Ha megfelelően ápoljuk kiszáradt bőrünket, akkor gyorsabban érhető el a regenerálódás. Ez azt jelenti, hogy kevésbé fog hámlani, ellenállóbbá válik és az irritációra is kevésbé lesz hajlamos. Védelmi szerepe is erősödik és érezhetően puhává és simává válhat.

Bőröd kiszáradása ellen sok mindent tehetsz. Öltözz mindig az időjárásnak megfelelően, hideg idő esetén öltözködj rétegesen és viselj kesztyűt, kánikula ideje alatt pedig ne maradj huzamosabb ideig a légkondicionáló közelében! A belső védekezés is éppolyan fontos. Ügyelj a helyes és kiegyensúlyozott táplálkozásra, valamint a megfelelő folyadékbevitelre, mely egy egészséges felnőtt esetén napi 2-2,5 liter vizet jelent!

Bőröd külső hidratálására is helyezz hangsúlyt, melyhez a Baba testápolói segítségedre lesznek. Ha száraz bőrrel küzdesz, a Baba Mélyhidratáló testápolóját ajánljuk. A zabkivonatot tartalmazó formula a szaruréteg mélyére hatolva biztosít hosszantartó hidratálást, ezzel nyújt támogatást bőröd számára. Az érzékeny bőrűeknek a hipoallergén Baba Intenzív testápoló használatát javasoljuk, mely a különösen száraz bőr nedvességtartalmát is segít helyreállítani. Nemcsak hatékony hidratálást, de gyengéd ápolást is biztosít bőrödnek és neked. Emellett könnyen kenhető, teljesen beszívódik és kellemes illattal rendelkezik. Ha az esti zuhanyzás után még egy kis relaxációra van szükséged, akkor próbáld ki a könnyen beszívódó, édes illatú Baba Kakaóvajas kényeztető testápolóját! A testápoló kakaóvaj hozzáadásával készült, mely többek között hidratáló hatásáról és a sérült bőr káros ingerektől való védelméről ismert. Használata békés és pihentető pillanatokat csempész rutinodba. Ha nyugtató ápolást igényel a bőröd, a Baba Kamillás nyugtató testápolót érdemes kipróbálnod. Gyorsan beszívódik, természetes kamillakivonatot tartalmaz, így segít megnyugtatni a száraz bőrt és érezhetően puhává és simává varázsolni azt. Ha a bőröd felfrissülésre vágyik, leginkább a Baba Aloe verás frissítő testápolót ajánljuk, amely egészen könnyű és friss illatú. Gyorsan beszívódik, és könnyed hidratálásával felfrissíti bőrödet, valamint az aloe verának köszönhetően érzékeidet is kényezteti.