Vannak olyan időszakok, amikor egy hosszú, fárasztó nap után nem vágyunk másra, csak ellazulni és felfrissülni a fürdőkádban. Ilyenkor minden gondunkat elűzheti kedvenc habfürdőnk kellemes illata és a meleg víz ölelése. Pihentető wellness élmény otthon, amit mindenki megérdemel időről időre.

Ideális esetben a fürdőszoba egy olyan hely, ahol magunk lehetünk, becsukjuk az ajtót és élvezzük a csendet, a nyugalmat és az illatos párát – ha csak egy pár percre is. Divatos kifejezés az énidő, talán elcsépelt is, pedig nagyon fontos mentális egészségünk megőrzése érdekében. Egy kényeztető, hangulatunknak megfelelő fürdő márpedig remek módja az öngondoskodásnak, az énidőnek. Relaxáló lejátszási lista, hangulatos gyertyafény, egy jó könyv vagy magazin, akár egy rész a sorozatodból, vagy csak te és a gondolataid – hiszen valószínűleg ritkán van lehetőséged nyugodtan elmerülni bennük. Ugye, mennyivel pihentetőbbnek hangzik, mint egy gyors zuhany?

Persze ha kisgyermek is van a családban, a fürdőkád egészen más megvilágításba kerül. A gyertyafényes zen-sziget átalakul kalózhajóvá, erdei tavacskává, vagy sellőbirodalommá. A relaxáció helyét pedig átveszi a móka, hangoskodás, fröcskölés, a megannyi habokból készült jelmez. A játékos, közös fürdésidő tökéletes lezárása lehet a napnak, remek lehetőség minőségi időt eltölteni a gyerekekkel. Ráadásul a gyerkőcöket is könnyebb rávenni az esti pancsolásra, ha fürdetés közben mókás habszakállak és habparókák is készülnek.

Bármilyen furcsán hangzik is, de legyen szó fröcskölős ramazuriról, vagy relaxáló habfürdőről, mindkét esetben nyugtatóbb alvás lehet a végeredmény. Ugyanis a kellemes, meleg víz pihentetőbb alvást eredményez, így érdemes azt estére időzíteni.

További számos jótékony hatása is ismert a meleg habfürdőzésnek. A hideg hónapokban egy szabadban tett séta, egy havas ramazuri után is jól esik. Nem csak azért, mert kihűlt végtagjainkat kellemes a meleg vízben áztatni, de a meghűlés első tüneteinek megelőzésében is segíthet egy forró fürdő, hiszen megemeli a test hőmérsékletét, javítja a vérkeringést, ellazítja az izmokat és megnyugtat. Így könnyebben legyőzhetjük a kezdődő orrfolyást, orrdugulást.

A legtöbben persze mégis a mesés illat és a mókás habtenger miatt imádjuk a kádban fürdést, amit természetesen a habfürdőknek köszönhetünk. Ezeknek a termékeknek egyébként a szívünk és lelkünk melengetésén túl praktikus céljai is vannak. Mégpedig az, hogy a víz tetején habréteget képezve elszigetelik azt, így hosszabb ideig melegen tartva fürdővizünket. Ez persze nem azt jelenti, hogy órákat töltsünk a vízben, ugyanis a jóból is megárt a sok! Igaz ez a kádban eltöltött időre és a víz hőmérsékletére is. Bár vannak, akik a forró fürdőt szeretik szó szerint érteni, és a bőr kipirosodásáig emelni a hőfokot, de érdemes ügyelni rá, hogy ideális vízhőmérsékletnek 38 °C-ot javasolnak, ezt nem érdemes átlépni. Ahogyan a kádban felejteni sem érdemes magunkat, hiszen a szakértők általában maximum 10-20 perc kádfürdőzést javasolnak.

Akárhonnan is nézzük, testünknek és lelkünknek is szüksége van néha egy ellazító kádfürdőzésre. Ha azok közé tartozol, akiknek a tökéletes házi wellness elképzelhetetlen rengeteg illatos hab nélkül, akkor a Baba jól habzó habfürdőit biztosan érdemes kipróbálnod. Biztosan megtalálod köztük a hangulatodhoz illő illatot. Ha a klasszikus, gyengéd illatokat kedveled, akkor jó választás lehet a Baba lanolinos habfürdője. Ha édes kényeztetésre vágysz, próbáld ki a Baba kakaóvajas habfürdőt, a mézédes habhegyekért pedig a Baba kamilla és méz habfürdőt javasoljuk. Ha gyümölcsös, vidám fürdéshez van hangulatod, remek kiegészítője lesz fürdővizednek a Baba tej és gyümölcsillat habfürdője. Ha pedig nyakig elmerülnél az édességekben és mennyei illatokban, akkor próbáld ki a málna és rózsafa illatú Baba Habcsók habfürdőt. De ha a Baba tusfürdők között van olyan illat, amiben szívesen elmerülnél nyakig, nyugodtan használd őket habfürdőként, szappanbuborékokból velük sem lesz hiány.